Am ajuns la concluzia ca cei 80W pe care-i obtineam cu 2buc. RA18G1213H in 23cm nu erau suficienti (pentru corespondenti, nu pentru mine :P ), astfel am hotarat hotarat sa trec la un nou nivel, sa joc in "liga mare" :) . Ca atare, am comandat de la W6PQL un kit pentru un amplificator de 600W in banda de 23cm, compus din cele doua pcb-uri, componentele aferente si tranzistorul, un MRF13750H capabil sa scoata pana la 750W in mod CW la 1300MHz.

La o ora de la primirea kit-ului placile erau populate cu componente si facut testul cu excursia de tensiune pe bias, ramanandu-mi sa astept termnarea prelucrarilor mecanice la shunt si radiator. Pana atunci iau o pauza... Ca am muncit prea mult :)) Documentatie pentru sunt gasiti pe pagina lui W6PQL. Dimensiunile suntului pot fi personalizate, cu conditia sa acopere suprafata pcb-ului (logic :) ). Al meu are dimensiunile 150x80x10mm, material cupriu.

Am terminat cu prelucrarile mecanice, deocamdata.

Tototdata am lipit si tranzistorul de sunt, am montat placa de pcb pe acesta si am lipit tranzistorul. O importanta deosebita la lipirea tranzistorului de sunt trebuie acordata pozitionarii acestuia, astfel incat aripioarele tranzistorului sa vina exact pe microstrip. Fanta dintre aripioare are aceleasi dimensiuni ca si cea de pe pcb iar ele trebuie sa se suprapuna. Intrun final, dupa ce am prins placa de sunt am facut si lipiturile la tranzistor.

Imagini cu diferitele stadii ale lucrarii gasiti mai jos.

Pentru a citi swr-ul am achizitionar un cuplor Narda de la Motorola Model 311119.

Va urma...