Am profitat de "pontul" lui YO2LSP legat de un palet amplificator la 470MHz de pe ebay si am achizitionat unul. Nu aveam nevoie, avand PA-ul cu LDMOS de 500W, dar pretul acestui palet a fost atat de atractiv nu am rezistat tentatiei. Pentru 50 euro, in care era inclus si transportul in valoare de 15 Euro, am primit un palet care cu ceva investitii constand in relee (intrare si iesire), filtru BPF si o sursa de alimentare se poate obtine un amplificator final capabil sa scoata 250-300W. La aceasta putere va fi foarte potrivit in /P, cu atat mai mult cu cat mi-am propus sa-l realizez cat mai mic ca dimensiuni, si cred ca in final am si reusit.

Modificarea acestui palet pentru banda de 432MHz o gasiti aici.

Paletul are dimensiunile 130x90x25mm si contine doua tranzistoare iar pentru el am considerat suficient un radiator cu dimensiunile 220x190x50mm de la TME (pret 100 Lei). Peretii laterali i-am facut din cornier de 40x20x1,5mm ceea cea a facut ca inaltimea totala a amplificatorului sa fie de 90mm (50mm inaltimea radiatorului + 40m inaltimea cornierului). Releul pe iesire este un CX-140 (pret 50 Euro), suficient pentru puterea amplificatorului. Pe intrare am montat un releu coaxial de tip latch avand conectori sma, care m-a costat 10$ de pe ebay. Problema la acest releu este ca nu are o pozitie stabila, el memorand la intreruperea tensiunii ultima pozitie, drept pentru care am fost nevoit sa fac un artificiu si am introdus un rminieleu SPDT pentru a face sa lucreze releul coaxial ca unul normal.

Paletul fiind pentru 470MHz a necesitat modificare astfel incat sa ajunfga sa lucreze in banda 432MHz. Penru aceasta am montat, dupa ceva teste  cu alte valori, pe circuitul de intrare un capacitor de 33pF iar pe iesire in paralel cu cei pe care-i avea unul de 3,3pF. cu aceste modificari puterea maxima a amplificatorului a fost de 300W la un curent de 15A, cu un atac de 7W. La 5W pe intrare se obtin 250W out.

 

Comments powered by CComment