La rugamintea unui amic, pe baza experientei acumulate in urma construirii celor doua amplificatoare cu LDMOS pentru 2m si 70cm, acum ceva timp am inceput constructia unui amplificator cu BLF188XR pentru banda de 11m (27Mhz). Dupa cercetarea diferitelor variante m-am oprit la cea dea le R3KBO (modulele lor le gasiti pe ebay dand o cautare dupa "swr ldmos 1000W amplifier") care mi s-au parut bine facute si in plus oferind diferite module adiacente (masura, protectie si afisare) necesare construirii unui asemenea amplificator. Cablajele sunt foarte bine realizate, nedezmintind "faima" produselor rusesti in ceea ce priveste robustetea acestora.

Cerintele pentru acest amplificator sunt putin diferite fata de unul destinat benzilor de radioamatori datorita faptului ca statiile pentru aceasta banda (majoritatea) nu au decat o iesire de RF catre antena, neexistant comanda PTT, ALC... etc. In consecinta trecerea de pe receptia pe emisie si invers va trebui comandata exclusiv de semnalul de RF. In plus, va trebui sa aiba protectii atat pe intrare, pentru a evita excitarea cu un semnal mai mare decat permite tranzistorul (element distructiv pentru acesta), cat si pe iesire unde se pot intalni diferite situatii cand antena este dezacordata, intrerupta, scurtcircuitata... etc. De asemenea puterea de excitatie va trebui sa fie maxim 10W.

Am optat pentru constructia in varianta "totul pe radiator", ramanand sa fac conexiunea cu sursa de alimentare (Delta DPR2900B-48), releele coaxiale, afisorul si ventilatoarele de racire. Afisorul (LCD 16x2) va furniza un minim de informatie in ceea ce priveste swr-ul si puterea, aceasta din urma si sub forma de bargraf. Carcasa care va "gazdui" acest amplificator va fi un de PC barebone.