De mult timp cautam o schema pentru un manipulator morse care sa aiba si cateva memorii, mai ales dupa ce m-am despartit de regretatul FT897, care avea cele 3 bancuri de memorie in care puteam inmagazina mesajele necesare unui concurs in VHF/UHF pentru /P. Am folosit ani de-a randul varianta cu PIC16F84 dupa schema lui DL4YHF dar care avea doar doua bancuri de memorie in rest functionnd foarte bine.  Lucrand de ceva timp cu platforma Arduino am dat o cautare pe internet si  am gasit ceea ce doream, acest manipulator dupa K3NG care pare a avea tot ce easte necesar pentru a fi folosit intr-un concurs. Pentru cei care nu pot sau nu vor sa se complice cu constructia acestui manipulator sunt kit-uri de cumparat.

Am optat pentru varianta de Arduino cu procesor Atmega 2560 pentru a avea putere de procesare superioara, cu toate ca se poate face si varianta "light" cu Arduino nano. Poate in viitor voi testa si aceasta varianta. Placa aditionala este 100% proiectare personala ca si realizarea de altfel, prin metoda foto.

Placile sunt gazduite de o cutie din aluminiu Hammond  de la TME pret 84.09 fara TVA, cod 1455Q1601 la care se pot detasa cele doua panouri laterale cat si partea superioara care iese prin glisarea pe cele doua canale ale peretilor laterali.. Tot de acolo am luat si butoanele fara mentinere pentru comanda si memorii, unul rosu pentru comanda (cod PS10B2RD) si cinci negre pentru memorii (cod PS10B2BK), pret 2.5 Lei. Placa Arduino Mega 2560 ~ 70 lei de pe eBay.

Cutia are ca porturi de intrare o mufa mama tip jack pentru cheia de manipulare, jack pentru alimentarea cu 12V si USB1.1 pentru programare. Porturi de iesire vor fi 2 tip RCA prin care se va face manipularea, PS2 si I2C.

Pe panoul frontal sunt ledul pentru power, cel de PTT care semnalizeaza manipularea si potentiometrul pentru reglarea vitezei.

 

 

Comments powered by CComment