Aici veti gasi cateva linkuri, cred eu, numai bune de pus la bookmarks.

 

-  www.freewebs.com/yo8botosani - pagina dedicata radioamatorismului botosanean initiata si intretinuta de YO8DHD

- yo8kzg.wordpress.com -  asociatia "Radioclubul Ion Creanga Targu Neamt"

- http://www.i1wqrlinkradio.com - un site in care orice radioamator (pasionat de constructii) va gasi cu siguranta o antena (de US sau UUS) care sa-i fie utila

- din nou o excelenta pagina pentru calculul si constructia antenelor, a binecunoscutului DK7ZB

- in caz ca aveti nelamuriri in privinta unui prefix de tara, urmati acest link

- O pagina plina de constructii din domeniul VHF/UHF/SHF a lui VK2EK care poate fi o sursa de inspiratie pentru cei care mai construiesc.

- Cei care vor sa economiseasca bani construind un SWR-meter pentru microunde o pot face urmand acest link.

- Pentru cei impatimiti de EME pot vedea in aceasta pagina constructia unui reflector parabolic, singura problema fiind limba in care a fost scrisa, cea rusa.

- amicul YU1AW a pus la dispozitia comunitatii o cantitate impresionanta de articole legate de constructia amplificatoarelor si antenelor, la randul meu fac cunoscuta paginalui spre folosinta

- un forum de discutii al radioamatorilor din Africa de sud cu discutii interesante despre constructii demne de acest secol

- F6BQU imbina pasiunea pentru "observarea cerului" cu cea a radioamatorismului. In ceea ce priveste cea de-a doua pasiune, veti observa de pe pagina lui ca este un foarte bun constructor dar mai ales faptul ca impartaseste din experienta si realizarile lui, punand la dispozitie documentatiile necesare, inclusiv softul pentru microcontrolere!!!. Recomand aceasta pagina pasionatilor de QRP in special. Personal am realizat dupa documentatia pusa la dispozitie de el un analizor de antena care functioneaza fara cusur.

 

- Antena moxon a starnit mult interes din partea radioamatorilor datorita constructiei relativ simple dar mai ales pentru rezultatele remarcabile  ce se pot obtine pentru o asemenea constructie. Un mare avantaj este acela ca pot fi folosite in portabil, materialele din care sunt construite pretandu-se la acest lucru. Urmand linkul veti gasi idei practice de constructie  a acestei antene.

epanorama - un amalgam de linkuri. Printre acestea s-ar putea sa gasiti ceva util, chiar daca la prima vedere nu pare, fie si din alt domeniu.

- ON6MU imbina ca si F6BQU  pasiunea pentru astronomie cu cea pentru radio. In sectiunea homebrew veti gasi relizari personale dupa care am realizat si eu cateva antene cu performante foarte bune. V-o recomand.

Esti un constructor pasionat, cauti o schema si nu gasesti? Incearca acest link plin cu scheme diferite, poate-ti va surade  sansa.

O antena Yagi cu 3 elemente pentru portabil dar si pentru pozitii fixe, a carei particularitate importanta este ca poate fi folosita cu foarte mici modificari pentru benzile 10-17m. Derulati  pagina mai jos si veti gasi un link cu denumirea 3-Ele-portable Yagi. Aveti in meniul principal imagini cu aceasta constructie.

Comments powered by CComment