Nevoia de putere la emisie este din ce in ce mai acuta, cu atat mai mult cu cat urcam in frecventa. Nu doar pentru lucrul tropo ci privind in perspectiva catre partea cea mai frumoasa, lucrul EME.
Aceasta varianta putem sa spunem ca este o solutie alternativa la paletii aparuti spre vanzare pe ebay dar care necesita ceva mai multa munca, rezultatul fiind si el pe masura.
Avand experienta testarii unui PA de 125W, pe care l-am modificat (dupa indicatiile lui YO4HFU) pentru banda de 13cm, am hotarat sa fac pasul la urmatorul nivel, cel de a construi unul de 250W, tot pentru aceasta banda. Baza este articolul lui G7NTG, pcb-ul este preluat din Nota de Aplicatie a tranzistorului BLC2425M9LS250 pe care l-am achizitionat cu 95$ de pe ebay. Laminatul pe care am facut pcb-ul este un Roger, 0,8mm grosime (tnx YO3CYR), metoda de realizare a fost cea foto (cu fotorezist Positiv 20).
Shuntul cu dimensiunile 90x60x10mm l-am "capatat", frezarea fiind realizata de YO8DOI. Urmeaza sa trec la partea mecanica, gaurit, filetat...etc.