YO8RHM/B 70cm beacon page report

YO5SCD/B 23cm beacon page report

Pagina web a echipei de concurs YR8E, din care fac parte, poate fi accesata aici.

 

   Numele meu este Mihai Mugurel si am indicativul YO8RHM. QTH-ul de baza este Botosani avand locatorul KN37IR06DT. Sunt radioamator din 1981, an in care m-am inscris la radioclubul din orasul meu descoperind cu aceasta ocazie mirifica lume a radioamatorismului si implicit acei oameni minunati care sunt radioamatorii si "jucariile lor ciripitoare".  Radio nu este doar pasiunea mea ci este o parte importanta a vietii mele. Aceasta pasiune s-a nascut inca din perioada liceului cand am reusit constructia primului receptor cu reactie pe US (unde scurte), avand ca elemente active 2 tranzistoare. Au urmat alte constructii radio mai “complexe” culminand cu primul emitator, evident dupa obtinerea autorizatiei de emisie clasa a III-a, si efectuarea primei legaturi radio.
     Fiind un pasionat constructor radio, am trecut, ca aproape orice radioamator din generatia mea, prin perioadele tuburilor electronice, tranzistoarelor iar acum, asa cum era de asteptat, a circuitelor integrate si microcontrolerelor 
     Din 1985 am activat ca receptor acumuland cunostintele necesare pentru a obtine licenta de emisie. Acest lucru s-a intamplat in anul 1990 cand am trecut cu brio examenul, obtinand certificatul si implicit autorizatia de radioamator clasa a III-a. In 1995 am obtinut autorizatia de clasa a II-a iar din 2014 cea de clasa I-a.
     Intotdeauna am fost fascinat de tainele telegrafiei si din acest motiv sunt un fan al acestui mod de comunicatie. Primii pasi in lumea telegrafiei i-am facut singur, contrar regulilor, prin construirea unei chei clasice si transmiterea semnalelor. Mai tarziu am realizat primul bug cu 3 circuite integrate si o cheie, e drept cam rudimentara, cu care am inceput sa ma antrenez. Participarea la cursurile de transmisie si receptie de la radioclub, sub indrumarea lui YO8FR (SK), a fost cat se poate de benefica.
    Folosesc aproape exclusiv modul CW (cu exceptia legaturilor din VHF/UHF/SHF) iar banda preferata este cea de 15m, banda care mi-a adus mari satisfactii si confirmarea a numeroase entitati. Momentan am urmatorul echipament: TCVR FT-991A alimentat de o sursa Alinco DM-330MVE,  SWR - Power meter SX-600 de la Proxel iar pentru acordul antenelor un MFJ269B . In mobil sunt "on the air" in FM pe 2m si 70cm cu un FT8900R iar in  /P folosesc un FT60.  Banda de 70cm o "incalzesc" in concursuri cu un  SSPA 500W "homebrew", iar  pentru 2m am un SSPA de 1KW cu BLF188XR. In 23cm folosesc un transverter de la Kuhne, cu o putere de maxim 10W care ataca un final cu LDMOS MRF13750 (kit de la W6PQL) capabil sa debiteze 600W+. Antena este DL6WU 70 el (26 lambda), LNA de la VHF Design. Inspirat de realizarea unor radioamatori rusi in 23cm am construit pentru /P un reflector parabolic de 4m si un septum, pentru comunicatii EME. Mai nou am realizat o antena parabolica de 2,5m diametru care este montata pe o remorca cu care ies in /P pentru al participa in concursurile din 23, 13 si 6cm. In 6cm lucrez cu un xvtr YO4HFU. Puterea de 20W este obtinuta cu un PA home-made si este debitata pe o antena profesionala Svenska de 45cm diametru. Sunti qrv si in banda de 3cm cu un transverter conceput de YO4HFU, pe baza unui palet Alcatel. Puterea pe care o am in aceasta banda este 3W debitata pe horn din focarul unei antene offset de 60cm.
     Pentru HF folosesc antene Yagi cu 3-4 elemente dedicate iar pentru traficul local si repetoare in UKW o antena X-510 montata la 1,5m deasupra sarpantei, antena avand o inaltime de 5,4m.

 

Despre radioamatorii botosaneni puteti afla mai multe pe pagina dedicata lor de catre YO8DHD - Dan.

Motto-ul meu: “gandeste liber"


     Aminteam mai devreme de efortul financiar facut pentru achizitia echipamentului. Cred ca este locul pentru a multumi XYL-ului (Mary) pentru sprijinul, sustinerea morala/financiara dar mai ales pentru intelegerea de care da dovada in a ma “suporta” in ceea ce priveste pasiunea pentru radio. De multe ori discutam cu amicii radioamatori despre aceasta sustinere din partea sotiilor noastre si am ajuns la concluzia ca am fost privilegiati de soarta. Inca o data multumiri celor care ne stau alaturi...

Cu drag

 

Diplome, plachete, cupe obtinute...

 

Diplome obtinute cu echipa YR8E